még „kapható”

2013.06.01. 08:43

...azaz ami éppen van vagy épp készül. :-)



Link a régebbi borokra...



2012_nektar.jpg

nektár 2012

Dóka Évától vásárolt must reduktív újborként elkészítve, kis szénsavval, sok gyümölccsel, muskotály.

Korán palackoztuk, újborként, aztán a pince téli hidege megviselte, kivált a borkő és a Szlovéniából vásárolt dugók is csapnivalónak bizonyultak, így aztán 2013 márciusában Andival és Petivel újrapalackoztuk.

2013. április 20-án a Zalaszentgróti Hegyközség éves borversenyén ezüstérmet kapott.

Készült: 112 palack



2012_csafordi_rozsdas.jpg

csáfordi rozsdás

A saját termésű hagyományos művelés vegyes fehér(?) bora házasítva a guyot-művelésű rizlinggel.

A palackozás előtt derült ki, hogy a kései szüret meg az extra meleg és szárazság együtt Zalában is képes savgyenge borokat produkálni, ezért a '11-es Andi&Peti házasítás és a '10-es elsőborom cuvée néhány palackját megbontva végül évjárat-házasítás lett belőle. Így egyensúlyos, kis maradékcukorral rendelkező, finom bor lett belőle.

Balogh Zoli szerint kicsit illós (de ez szintén szerinte nem baj).

2013. április 27-én palackoztuk le Tamás batyával.

Készült: 204 palack



2011_elsobrumm.jpg

első brumm olaszrizling 2011

Az év (majdnem) kései szüretelésű saját termésű olaszrizlingje. Eleinte banánosnak hívtuk. A „banános” onnan ered, hogy az egy hete forrásban lévőt megkóstolva határozottan e déligyümölcs ízeire bukkantunk (elsősorban a lányok). Talán az új tölgyfahordó... (Azért ott a vanília is.)
Az első brumm nevet meg Dani adta neki (ha már az elsőborom 2010-ben le lett lőve a még nem teljesen saját bornak)...

Készült: 42 palack



A bejegyzés trackback címe:

https://medvebor.blog.hu/api/trackback/id/tr325338516

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása