még kapható
2013.06.01. 08:43
...azaz ami éppen van vagy épp készül. :-)
![]() |
nektár 2012 Dóka Évától vásárolt must reduktív újborként elkészítve, kis szénsavval, sok gyümölccsel, muskotály. Korán palackoztuk, újborként, aztán a pince téli hidege megviselte, kivált a borkő és a Szlovéniából vásárolt dugók is csapnivalónak bizonyultak, így aztán 2013 márciusában Andival és Petivel újrapalackoztuk. 2013. április 20-án a Zalaszentgróti Hegyközség éves borversenyén ezüstérmet kapott. Készült: 112 palack |
![]() |
csáfordi rozsdás A saját termésű hagyományos művelés vegyes fehér(?) bora házasítva a guyot-művelésű rizlinggel. A palackozás előtt derült ki, hogy a kései szüret meg az extra meleg és szárazság együtt Zalában is képes savgyenge borokat produkálni, ezért a '11-es Andi&Peti házasítás és a '10-es elsőborom cuvée néhány palackját megbontva végül évjárat-házasítás lett belőle. Így egyensúlyos, kis maradékcukorral rendelkező, finom bor lett belőle. Balogh Zoli szerint kicsit illós (de ez szintén szerinte nem baj). 2013. április 27-én palackoztuk le Tamás batyával. Készült: 204 palack |
![]() |
első brumm olaszrizling 2011 Az év (majdnem) kései szüretelésű saját termésű olaszrizlingje. Eleinte banánosnak hívtuk. A „banános” onnan ered, hogy az egy hete forrásban lévőt megkóstolva határozottan e déligyümölcs ízeire bukkantunk (elsősorban a lányok). Talán az új tölgyfahordó... (Azért ott a vanília is.) Készült: 42 palack |
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.