régebbi borok

2013.06.01. 08:28

Link az új borokra...

2011_stopposbor.jpg

Déloldali stopposbor 2011

A vásárolt olaszrizlingből készült, részben új fahordóban érlelt, (előzetes szándékaim és minden jóérzésem ellenére) cukorral (a törvény szerint megengedett mértékig) „javított” bor címkéje.

Készült: 98 palack



2011_andipeti.jpg

Andi&Peti házasítás 2011

A korai fajták terméséből szüretelt alacsony (16,5 MM) mustfokú igen savas, valamint a saját olaszrizling-termésem (19 MM) savszegény borának házasítása Andi és Peti lagzijára készítve.
A korai fajták teljes egészében belekerültek a cuvée-be.

Készült: 63 palack



2010_elsoborom_szaraz.jpg

elsőborom cuvée (száraz) 2010

Az első címkeváltozat az alap olaszrizling–rizlingszilváni–chardonay cuvée jelölése volt, ennek nagy része (olasz+szilváni, ahol a szilváni sem tiszta szilváni, hanem minden mást is jelöl, ami a kertben megtalálható) saját termés volt (16-17 MM-el, sajna), a chardonay-t pedig Léhárt Tamástól vásároltam már kész borként. Erre azért volt szükség, hogy a 225l-es hordómat tele tudjam tölteni.

Készült: 20 palack



2010_elsoborom_feledes.jpg

elsőborom cuvée (félédes) 2010

A második címke csak abban tér el az előzőtől, hogy melegebb színek alkotják a hátterét. Ez a bor utólag édesítve lett, ezért az eltérő címkehasználat. Az édesítéshez borászati mustsűrítményt vásároltam (ez egy kísérlet volt, soha többet nem szeretnék ilyet csinálni – egy édes bor vagy természetesen édes, vagy nem bor), s nagyjából 17 g/l cukrot tartalmaz (családom hölgytagjainak tetszett ez a megoldás...).

Készült: NINCS BELŐLE



2010_lelekseg_bora.jpg

A Lélekség bora 2010

A harmadik címke egészen egyedi: a Szegedi Katolikus Egyetemi Lelkészség 15. születésnapjára készült, a mögötte levő bor pedig a fentebb említett édesített cuvée. Ezzel az édesített verzió el is fogyott, emlékbe mint első borom csak a száraz változat került palackozásra.

Készült: NINCS BELŐLE

A bejegyzés trackback címe:

https://medvebor.blog.hu/api/trackback/id/tr135338488

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása